Sadne sladoledne lućke
Avtor: Violife
Osvežilne, barvite in popolnoma rastlinske sadne lučke so idealna poletna poslastica.
Čas priprave: 20 minut
Čakanje: 24 ur
Čas kuhanja:
Število oseb: 8 lučk

Sestavine
𝐒𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐳𝐚 𝐬𝐥𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐝𝐧𝐨 𝐨𝐬𝐧𝐨𝐯𝐨:
🌱1 Violife Creamy Original
🌱 1 pločevinka polnomastne kokosove smetane
🌱 1 čajna žlička vanilijeve paste ali vanilijevega izvlečka
🌱 1/4 skodelice javorjevega sirupa
𝐒𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐳𝐚 𝐬𝐚𝐝𝐧𝐢 𝐩𝐢𝐫𝐞:
🌱 100 g robid
🌱 100 g malin
🌱 100 g kivija
🌱 100 g manga ali katerega drugega sadja
🌱1 Violife Creamy Original
🌱 1 pločevinka polnomastne kokosove smetane
🌱 1 čajna žlička vanilijeve paste ali vanilijevega izvlečka
🌱 1/4 skodelice javorjevega sirupa
𝐒𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐳𝐚 𝐬𝐚𝐝𝐧𝐢 𝐩𝐢𝐫𝐞:
🌱 100 g robid
🌱 100 g malin
🌱 100 g kivija
🌱 100 g manga ali katerega drugega sadja
Priprava
1. Z metlico zmešamo Violife Creamy Original, kokosovo smetano, vanilijo in javorjev sirup, da dobimo gladko in kremasto maso. Postavimo na stran.
2. Vsako sadje zmiksamo posebej v pire in prestavimo v ločene skodelice.
3. Sladoledno mešanico razdelimo na 5 delov in vsakega dodamo v eno od skodelic s sadnim pirejem. En del sladoledne mešanice pustimo posebej - brez sadja. Dobro premešamo, da se barve in okusi povežejo.
4. V modelčke za lučke ali sladoled najprej vlijemo nevtralno (belo) sladoledno mešanico kot osnovo, nato dodamo sadno obarvane mešanice.
5. Po želji lahko dodamo tudi koščke sadja.
6. Postavimo v zamrzovalnik za 24 ur, da se lučke strdijo.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!