Polnjena jajca
Avtor: Zdenka
Imate radi jajca? Napolnite jih z mešanico topljenega sira in rumenjaka
Čas priprave: 10 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 8 minut
Število oseb: 4 osebe
Sestavine
✅ 4 jajca
✅ škatla topljenega sira Zdenka Čardaš
✅ 2 žlici kisle smetane
✅ sol
✅ poper
✅ žlica kečapa po želji
✅ škatla topljenega sira Zdenka Čardaš
✅ 2 žlici kisle smetane
✅ sol
✅ poper
✅ žlica kečapa po želji
Priprava
Trdo kuhana jajca po dolgem prerežemo na dve enaki polovici.
Rumenjake previdno odstranimo in pretlačimo skozi žično cedilo. Nato dodamo sir, poper, sol, kečap in vse dobro premešamo.
Zmes nadevamo v vrečko za dekoracijo, nato pa napolnimo vdolbinice beljakov.
Vsako jajčno polovico položimo na majhen list zelene solate in ponudimo kot hladno predjed.
Namig: na vrh lahko položimo kapre in jih potresemo s svežimi zelišči.
S temi jajci bomo popestrili velikonočno mizo ali pa jih pripravimo kar tako.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!