Vložena jajčka v rdeči pesi

Avtor: Benytrade
Povsem naravano pobarvana jajčka od zunaj in od znotraj. Lahko jih jemo za zajtrk ali psotavimo na velikonočno mizo.
Čas priprave: 10 minut
Čakanje: 24-48 ur
Čas kuhanja: 10 minut
Število oseb:

Sestavine

jajca
par žlic kisa
tekočina od vložene rdeče pese
po želji: rdeča čebula in žlica sladkorja

Priprava

Skuhamo trdo kuhana jajca in jih previdno olupimo.

V kozarec za vlaganje ali v posodo, ki jo bomo lahko zaprli, položimo olupljena jajca. Prilijemo tekočino od vložene rdeče pese, da so jajca povsem pokrita in dodamo par žlic kisa. Po želji dodamo še žlico sladkorja in nasekljano čebulo

Pustimo stati v hladilniku od 24 do 48 ur.

Dalj časa jih bomo pustili namakat, bolj rdeč bo postal beljak.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!