Vložena jajčka v rdeči pesi

Avtor: Benytrade
Povsem naravano pobarvana jajčka od zunaj in od znotraj. Lahko jih jemo za zajtrk ali postavimo na velikonočno mizo.
Čas priprave: 10 minut
Čakanje: 24-48 ur
Čas kuhanja: 10 minut
Število oseb:

Sestavine

🌱 jajca
🌱 par žlic kisa
🌱 tekočina od vložene rdeče pese
🌱 po želji: rdeča čebula in žlica sladkorja

Priprava

Skuhamo trdo kuhana jajca.

V kozarec za vlaganje ali v posodo, ki jo bomo lahko zaprli, previdno položimo jajca. Prilijemo tekočino od vložene rdeče pese, da so jajca povsem pokrita in dodamo par žlic kisa. Po želji dodamo še žlico sladkorja in nasekljano čebulo.

Pustimo stati v hladilniku od 24 do 48 ur.

Dalj časa jih bomo pustili namakat, bolj rdeč bo postal beljak.

𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: v kozarec lahko damo tudi trdo kuhana olupljena jajca. V tem primeru jih namakamo manj časa.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!