Veganski vaflji
Sestavine
✓ 150 g Joya bio sojagurta Joya ( Organic Soja Natural)
✓ 500 g moke
✓ 100 g sladkorja
✓ 1 zavitek vanilijevega sladkorja
✓ 2 žlički pecilnega praška
✓ 1 žlička soli
✓ 3 žlice sončničnega olja
✓ 2 žlici masla
✓ 1 žlica agavinega sirupa
✓ 1 ščepec cimeta
✓ 100 ml mineralne vode
𝐍𝐚𝐝𝐞𝐯 𝐩𝐨 𝐳̌𝐞𝐥𝐣𝐢:
✓ nougat krema
✓ sadje
✓ sladkor v prahu
✓ Joya sojagurt z vanilijo
Priprava
V veliki posodi najprej zmešamo suhe sestavine: moko, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in vanilij.
Nato dodamo še tekoče sestavine (olje, ovseni napitek, sojagurt in mineralno vodo) in mešamo, dokler ne nastane lepa, gladka masa.
Vklopimo pekač za vaflje in ga premažemo z veganskim maslom ali oljem.
V pekač za vaflje vlijemo ustrezno količino mase in previdno zapremo pokrov. Pečemo vaflje, dokler ne postanejo svetlo rjavi in se zlahka odstranijo iz pekača.
Veganske vaflje okrasimo po želji. Naše vaflje smo posuli s sladkorjem v prahu, vegansko nougat kremo, sadjem, agavinim sirupom ter vailijevim sojagurtom.
𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: Te vaflje lahko enostavno pripravimo tudi brez glutena. Namesto klasične moke uporabimo ajdovo moko.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!