Nadevani paradižniki s čilijem

Avtor: Landana
Pečeni paradižniki, polnjeni s čilijevim sirom in sončničnimi semeni, so okusen prigrizek za čas, ko želimo postavimo na mizo nekaj preprostega, a malce drugačnega.
Čas priprave: 35 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4

Sestavine

🌱 150 g Landana sira čili-sambal
🌱 4 paradižniki
🌱 sol in sveže mlet poper
🌱 9 g sončničnih semen
🌱 6 g sveže bazilike
🌱 200 g kisle smetane
🌱 rukola za okras
🌱 60 g masla

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200°C. Paradižnike operemo, odrežemo vrhove in jim odstranimo sredico, ki jo shranimo za kasneje. Paradižnike solimo in popramo. Landana sir čili-sambal narežemo na majhne kocke. Sončnična semena zmečkamo v možnarju in zmešamo s sirom, narezano sredico paradižnika in z baziliko. Dodamo kislo smetano in začinimo s sveže mletim poprom.

2. Paradižnike položimo v namaščen pekač in jih napolnimo s sirovim nadevom. Pečemo 20–25 minut.

3. Okrasimo z nekaj listi rukole in postrežemo z vinom. Mi priporočamo chianti.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!