Njoki s špinačo

Avtor: Mondelez - Philadelphia
Hitro pripravljeni njoki. Lahko jih postrežete kot samostojno jed ali kot prilogo.
Čas priprave: 20 mint
Čakanje:
Čas kuhanja: 5 mnut
Število oseb: 4

Sestavine

1 kg krompirja
2 skodelici pšenične moke
1 jajce
50 g listov špinače
125 g sira Philadelphia Original
1 skodelica kisle smetane
2 žlici naribanega parmezana
žlica oljčnega olja
sol

Priprava

Olupimo in skuhamo krompir. Odcedimo ga, rahlo ohladimo in ga pretlačimo. Zmešamo z razžvrkljanim jajcem in moko. Dobro pregnetemo testo.

Testo položimo na pomokano delovno površino. Razdelimo na 2 dela in oblikujemo dolge valje. Narežemo jih na majhne koščke, približno 2 cm dolge, in oblikujemo cmoke. Z vbočeno stranjo vilic pritiskamo v njoke, da nastane vzorec.

Njoke kuhamo v velikem loncu osoljene vode približno še 2 minuti po tem, ko splavajo na površje.

V majhni posodi dobro zmešamo smetano in Philadelphio Original.

Na ogreto ponev z malo oljčnega olja dodamo liste špinače, jih pražimo in dodamo prej pripravljeno mešanico smetane in sira.

Njoke prelijemo z omako. Postrežemo z naribanim parmezanom.

Informacije o hranilni vrednosti (1 porcija): 727,8 kcal, beljakovine 18,7 g, maščobe 30,7 g, od tega nasičene maščobne kisline 16,9 g, ogljikovi hidrati 98,4 g, od tega sladkorji 6,62 g, sol 0,8 g, vlaknine 4,68 g.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!

Napišite v komentarju svoje mnenje o receptu.

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja