Njoki s špinačo

Sestavine
2 skodelici pšenične moke
1 jajce
50 g listov špinače
125 g sira Philadelphia Original
1 skodelica kisle smetane
2 žlici naribanega parmezana
žlica oljčnega olja
sol
Priprava
Olupimo in skuhamo krompir. Odcedimo ga, rahlo ohladimo in ga pretlačimo. Zmešamo z razžvrkljanim jajcem in moko. Dobro pregnetemo testo.
Testo položimo na pomokano delovno površino. Razdelimo na 2 dela in oblikujemo dolge valje. Narežemo jih na majhne koščke, približno 2 cm dolge, in oblikujemo cmoke. Z vbočeno stranjo vilic pritiskamo v njoke, da nastane vzorec.
Njoke kuhamo v velikem loncu osoljene vode približno še 2 minuti po tem, ko splavajo na površje.
V majhni posodi dobro zmešamo smetano in Philadelphio Original.
Na ogreto ponev z malo oljčnega olja dodamo liste špinače, jih pražimo in dodamo prej pripravljeno mešanico smetane in sira.
Njoke prelijemo z omako. Postrežemo z naribanim parmezanom.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!