Njoki s špinačo

Avtor: Mondelez - Philadelphia
Hitro pripravljeni njoki. Lahko jih postrežete kot samostojno jed ali kot prilogo.
Čas priprave: 20 mint
Čakanje:
Čas kuhanja: 5 mnut
Število oseb: 4

Sestavine

1 kg krompirja
2 skodelici pšenične moke
1 jajce
50 g listov špinače
125 g sira Philadelphia Original
1 skodelica kisle smetane
2 žlici naribanega parmezana
žlica oljčnega olja
sol

Priprava

Olupimo in skuhamo krompir. Odcedimo ga, rahlo ohladimo in ga pretlačimo. Zmešamo z razžvrkljanim jajcem in moko. Dobro pregnetemo testo.

Testo položimo na pomokano delovno površino. Razdelimo na 2 dela in oblikujemo dolge valje. Narežemo jih na majhne koščke, približno 2 cm dolge, in oblikujemo cmoke. Z vbočeno stranjo vilic pritiskamo v njoke, da nastane vzorec.

Njoke kuhamo v velikem loncu osoljene vode približno še 2 minuti po tem, ko splavajo na površje.

V majhni posodi dobro zmešamo smetano in Philadelphio Original.

Na ogreto ponev z malo oljčnega olja dodamo liste špinače, jih pražimo in dodamo prej pripravljeno mešanico smetane in sira.

Njoke prelijemo z omako. Postrežemo z naribanim parmezanom.

Informacije o hranilni vrednosti (1 porcija): 727,8 kcal, beljakovine 18,7 g, maščobe 30,7 g, od tega nasičene maščobne kisline 16,9 g, ogljikovi hidrati 98,4 g, od tega sladkorji 6,62 g, sol 0,8 g, vlaknine 4,68 g.