Zvitki z rdečim zeljem
Avtor: Philadelphia
Super recept za praznične jedi, ko želimo dati kaj posebnega, a hkrati nezahtevnega na božično ali novoletno mizo
Čas priprave: 40 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4 osebe
Sestavine
4 blanširani veliki listi rdečega zelja
1 žlica sesekljanega peteršilja
200g PHILADELPHIA Doppelrahm
200g okroglozrnatega riža
2 na kocke narezani čebuli
40ml olivnega olja
1 žlička balzamičnega kisa
100ml zelenjavne jušne osnove
nastrgana lupina polovice limone
sol, poper, sladkor
zobotrebci
𝐙𝐚 𝐨𝐦𝐚𝐤𝐨:
120g PHILADELPHIA Doppelrahm
50ml zelenjavne jušne osnove
80g rozin
sol, poper
1 žlica sesekljanega peteršilja
200g PHILADELPHIA Doppelrahm
200g okroglozrnatega riža
2 na kocke narezani čebuli
40ml olivnega olja
1 žlička balzamičnega kisa
100ml zelenjavne jušne osnove
nastrgana lupina polovice limone
sol, poper, sladkor
zobotrebci
𝐙𝐚 𝐨𝐦𝐚𝐤𝐨:
120g PHILADELPHIA Doppelrahm
50ml zelenjavne jušne osnove
80g rozin
sol, poper
Priprava
Skuhamo riž v soljeni vodi na zob (al dente).
Čebulo dušimo z olivnim oljem, dodamo riž, balzamični kis in nastrgano limonino lupino ter vse skupaj 5 minut kuhamo.
Odstavimo z ognja in primešamo Philadelphio.
Maso enakomerno razdelimo na liste rdečega zelja, ob straneh zavijemo, zvijemo liste v rulado ter prebodemo z zobotrebci.
Preostalo olivno olje segrejemo v pekaču, zvitke popečemo, zalijemo z jušno osnovo in 20 minut dušimo na zmernem ognju.
Za omako umešamo jušno osnovo v Philadelphio in segrejemo. Po okusu solimo in popramo.
Zvitke damo na krožnik, narežemo in prilijemo omako. Okrasimo z rozinami.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!