Peresniki z zelenjavo
Avtor: Philadephia
Testenine s pisano zelanjavo
Čas priprave: 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 5
Sestavine
⭐️ 200 g PHILADELPHIA natur
⭐️ 500 g peresnikov
⭐️ 2 na kocke narezane čebule
⭐️ 3 žlice olivnega olja
⭐️ 100 g kuhanega romanesco brokolija
⭐️ 100 g na trakove narezane rumene paprike
⭐️ 100 g na trakove narezane zelene paprike
⭐️ 100 g na trakove narezane rdeče paprike
⭐️ 200 g rezin cukini bučk
⭐️ 200 ml mleka
⭐️ sok pol limone
⭐️ 1 žlica rožnatega popra v zrnu
⭐️ sol, poper
⭐️ 500 g peresnikov
⭐️ 2 na kocke narezane čebule
⭐️ 3 žlice olivnega olja
⭐️ 100 g kuhanega romanesco brokolija
⭐️ 100 g na trakove narezane rumene paprike
⭐️ 100 g na trakove narezane zelene paprike
⭐️ 100 g na trakove narezane rdeče paprike
⭐️ 200 g rezin cukini bučk
⭐️ 200 ml mleka
⭐️ sok pol limone
⭐️ 1 žlica rožnatega popra v zrnu
⭐️ sol, poper
Priprava
Peresnike skuhamo al dente v slanem kropu.
Čebulo dušimo na olivnem olju, dodamo ostalo zelenjavo in kuhamo 5 - 7 minut. Umešamo kuhane peresnike, vzamemo iz ponve in shranimo na toplo.
V ponev dolijemo mleko, umešamo Philadelphio in na hitro pokuhamo. Omako po okusu začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.
Peresnike z zelenjavo porazdelimo na krožnike, prelijemo z omako in okrasimo z zrni rožnatega popra.
𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: pp želji dopolnimo jed s popečenimi koščki puranjih prsi.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!