Solata iz krompirja in osličevega fileja

Avtor: Philadephia
Solata iz krompirja in z nadevom iz zeliščne Philadelphie
Čas priprave: 55 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 10 oseb

Sestavine

⭐️ 300 g PHILADELPHIA z zelišči
⭐️ 2 kg kuhanega krompirja
⭐️ šop redkvic, narezanih na rezine
⭐️ 20 g masla
⭐️ 10 žlic olivnega olja
⭐️ 2 vejici rožmarina
⭐️ 3 sesekljani stroki česna
⭐️ 10 osličevih filetov po 150 g
⭐️ šop narezane mlade čebule
⭐️ 100 g češnjevega paradižnika, narezanega na četrtine
⭐️ 20 ml belega vinskega kisa
⭐️ 60 ml olivnega olja
⭐️ 2 žlici sesekljanega čemaža
⭐️ 100 g creme fraiche
⭐️ sol, poper
⭐️ timian za okrasitev

Priprava

Krompir skuhamo, olupimo, še toplega narežemo na rezine in ga skupaj z rezinami redkvice zložimo v visoko posodo.

Maslo in olivno olje segrejemo v ponvi, dodamo rožmarin in česen.

Fileje osliča začinimo s soljo in poprom, z obeh strani popečemo, vzamemo iz ponve ter pustimo na toplem.

Za marinado: v ponev damo mlado čebulo, dušimo, da spusti sok, dodamo češnjev paradižnik, zalijemo z vinskim kisom ter nekaj olivnega olja. Začinimo s soljo, poprom in čemažem.

Prelijemo preko krompirja in pustimo 10 minut stati. Medtem zmešamo kremo iz creme fraiche in Philadelphie.

Krompirjevo solato razdelimo v krožnike, obložimo s kosi popečenih osličevih filejev, prelijemo s kremo in potrosimo s timijanom. Okrasimo z rožmarinom.
Ponudimo mlačno.

𝗡𝗮𝗺𝗶𝗴: če nimamo katere sestavine, jo lahko vedno izpustimo ali zamenjamo s kakšno podobno.

Hranilna vrednost na osebo: Kalorična vrednost: 2549 kJ/611 kcal, beljakovine 36,1g, oglj.hidrati (od tega sladkor) 39,8g (1,8g), maščoba (od tega nasič.mašč,kisline) 33,5g(7,6g),balast.snovi 6,2g, natrij 285,6 mg

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!

Napišite v komentarju svoje mnenje o receptu.

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja