Solata iz krompirja in osličevega fileja

Avtor: Philadephia
Solata iz krompirja in z nadevom iz zeliščne Philadelphie
Čas priprave: 55 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 5 oseb

Sestavine

⭐️ 150 g PHILADELPHIA z zelišči
⭐️ 1 kg kuhanega krompirja
⭐️ šop redkvic, narezanih na rezine
⭐️ 10 g masla
⭐️ 5 žlic olivnega olja
⭐️ vejica rožmarina
⭐️ 2 sesekljana stroka česna
⭐️ 5 osličevih filetov po 150 g
⭐️ šop narezane mlade čebule
⭐️ 50 g češnjevega paradižnika, narezanega na četrtine
⭐️ 10 ml belega vinskega kisa
⭐️ 30 ml olivnega olja
⭐️ 1 žlici sesekljanega čemaža
⭐️ 50 g creme fraiche
⭐️ sol, poper
⭐️ timian za okrasitev

Priprava

Krompir skuhamo, olupimo in ga še toplega narežemo na rezine. Skupaj z rezinami redkvice ga zložimo v visoko posodo, da bo lažje prelil z marinado.

V ponvi segrejemo maslo in olivno olje ter dodamo rožmarin in česen. Nato osličeve fileje začinimo s soljo in poprom ter jih z obeh strani popečemo. Fileje vzamemo iz ponve in pustimo na toplem mestu.

Za marinado najprej dušimo mlado čebulo, da spusti sok, nato pa dodamo še češnjev paradižnik. Vse skupaj zalijemo z vinskim kisom in dodamo nekaj olivnega olja. Začinimo s soljo, poprom in čemažem.

Marinado prelijemo čez krompir in pustimo stati 10 minut. Medtem zmešamo kremo iz creme fraiche in Philadelphie, da bomo lažje prelili po krompirju.

Krompirjevo solato razdelimo na krožnike, obložimo s kosi popečenih osličevih filejev, prelijemo s kremo in potrosimo s timijanom. Solato lahko postrežemo mlačno.

𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: Če vam kakšna sestavina manjka, jo lahko vedno izpustite ali zamenjate s podobno sestavino.

Hranilna vrednost na osebo: Kalorična vrednost: 2549 kJ/611 kcal, beljakovine 36,1g, oglj.hidrati (od tega sladkor) 39,8g (1,8g), maščoba (od tega nasič.mašč,kisline) 33,5g(7,6g),balast.snovi 6,2g, natrij 285,6 mg