Solata iz krompirja in osličevega fileja

Sestavine
⭐️ 2 kg kuhanega krompirja
⭐️ šop redkvic, narezanih na rezine
⭐️ 20 g masla
⭐️ 10 žlic olivnega olja
⭐️ 2 vejici rožmarina
⭐️ 3 sesekljani stroki česna
⭐️ 10 osličevih filetov po 150 g
⭐️ šop narezane mlade čebule
⭐️ 100 g češnjevega paradižnika, narezanega na četrtine
⭐️ 20 ml belega vinskega kisa
⭐️ 60 ml olivnega olja
⭐️ 2 žlici sesekljanega čemaža
⭐️ 100 g creme fraiche
⭐️ sol, poper
⭐️ timian za okrasitev
Priprava
Krompir skuhamo, olupimo, še toplega narežemo na rezine in ga skupaj z rezinami redkvice zložimo v visoko posodo.
Maslo in olivno olje segrejemo v ponvi, dodamo rožmarin in česen.
Fileje osliča začinimo s soljo in poprom, z obeh strani popečemo, vzamemo iz ponve ter pustimo na toplem.
Za marinado: v ponev damo mlado čebulo, dušimo, da spusti sok, dodamo češnjev paradižnik, zalijemo z vinskim kisom ter nekaj olivnega olja. Začinimo s soljo, poprom in čemažem.
Prelijemo preko krompirja in pustimo 10 minut stati. Medtem zmešamo kremo iz creme fraiche in Philadelphie.
Krompirjevo solato razdelimo v krožnike, obložimo s kosi popečenih osličevih filejev, prelijemo s kremo in potrosimo s timijanom. Okrasimo z rožmarinom.
Ponudimo mlačno.
𝗡𝗮𝗺𝗶𝗴: če nimamo katere sestavine, jo lahko vedno izpustimo ali zamenjamo s kakšno podobno.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!
Napišite v komentarju svoje mnenje o receptu.
0 Comments