Božično pirino pecivo z marmelado

Avtor: Philadelphia
Pecivo, ki se enostavno oblikuje v božičkovo palico ter je slastnega okusa. Rdeča marmelada poskrbi, da zgleda palica kot tista ta prava od Božička. 🎅
Čas priprave: 1,5 ure
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 10 kosov

Sestavine

🌱 200 g fine pirine moke
🌱 20 g svežega zdrobljenega kvasa
🌱 70 ml mleka
🌱 40 g rjavega sladkorja
🌱 20 g mehkega masla
🌱 1 rumenjak
🌱 ščepec soli
🌱 120 g marmelade iz rdečega sadja
🌱 125 g kremnega sira Philadelphia Original
🌱 2 žlici rjavega sladkorja v prahu
🌱 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

𝐏𝐨 𝐳̌𝐞𝐥𝐣𝐢 𝐳𝐚 𝐨𝐤𝐫𝐚𝐬𝐢𝐭𝐞𝐯:
🌱 glazura
🌱 sadje za dekoracijo

Priprava

1. V loncu na majhnem ognju segrejemo mleko z žlico sladkorja, žlico moke in kvasom. Dobro premešamo, ne pregrevajmo (mora biti toplo, a ne vroče). Odstavimo kvas za približno 20 minut, da se lepo poveže.

2. Na delovno površin damo moko, dodamo narezano maslo, preostali sladkor in ščepec soli ter rumenjak. Na vrhu naredimo jamico in počasi vlijemo kvasni nastavek ter gnetemo, dokler ne dobimo primernega testa. Pokrijemo s krpo in postavimo na toplo mesto približno 30-40 minut, da vzhaja. Testo naj se podvoji.

3. Kremni sir Philadelpia pomešamo z vanilijevim ekstraktom in sladkorjem v prahu.

4. Na pomokani površini razvaljamo testo. Izrežemo nekaj trikotnikov širokih približno 4-5 cm in dolgih približno 15 cm. Trikotnike iz testa položimo prekrivajoče eden na drugega, približno na sredini trikotnika. Oblikujemo jih v obliko božične palice. Kjer se trikotniki prekrivajo, jih stisnemo s prsti skupaj in jih malo sploščimo. Na spodnji del (povezanih) trikotnikov namažemo kremno mešanico, ki smo jo prej pripravili ter premažemo še z marmelado.

5. Ostre konce trikotnikov zapognemo navznoter, tako da prekrijejo sir in marmelado. Med njimi pustimo približno 1 cm razmika, da se nadev vidi izpod testa.

5. Testo premažemo z beljakom in pečemo v pečici, ogreti na 190°C, približno 16-20 minut. Ohlajeno testo prelijemo z glazuro in okrasimo s sadjem po želji.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!