Čokolade različnih okusov

Avtor: Benytrade
Enostavno in hitro narejene čokolade s sestavinami po želji
Čas priprave: 15 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb:

Sestavine

𝐎𝐬𝐧𝐨𝐯𝐧𝐞 𝐬𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞:
⭐️ maslo in kokosovo olje v enakem delu
⭐️ kakav
⭐️ ščepec soli

𝐏𝐨 𝐳̌𝐞𝐥𝐣𝐢:
⭐️ kokosovi kosmiči (moka)
⭐️ mleti orehi, lešniki
⭐️ banane, pomaranče ali katero drugo sadje
⭐️ Philadelphia original
⭐️ začimbe: cimet, vanili v prahu, kardamom
⭐️ naribana lupina limone
⭐️ kokosov sladkor

Silikonski modelčki za čokolado ali modelčki za muffine

Priprava

Pripravimo modelčke. Če želimo sadni okus čolodadic, narežemo sadje na koščke in jih položimo v modelčke. Banane in pomaranče se lepo ujamejo z okusom teh čokoladic.

Osnova čokoladic: maslo in kokosovo olje raztopimo na zmernem ognju. Dodamo ščepec soli.

Od tu naprej pa dodajamo in kombiniramo sestavine po želji. Najprej dodamo toliko kokosovih kosmičev, da popijejo vso maslo. Na nizki temperaturi jih ob konstantnem mešanju rahlo pražimo za kratek čas. Pazimo, da se maslo ne pregreje. Dodamo začimbe po želji.

Nekaj tako nastale mase damo v modelčke, da dobimo bele čokolade. V preostanek pa dodamo mlete orehe ali lešnike ter ponovno rahlo pražimo za približno minuto ali še manj. Nekaj mase damo v modelčke, da bodo nastale čokolade različnih barv in okusov.

Na koncu dodamo v maso še kakav in Philadelphio original, premešamo in maso razporedimo v modelčke. Modelčke postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se masa strdi.

Te čokolade ne potrebujejo sladkorja, saj imajo dovolj okusa same po sebi. V kolikor želimo dodati tudi nekaj sladkorja, ga dodamo takoj po tem, ko se maslo in kokosovo olje razpusti in ga nekaj časa pražimo na rahlem ognju.

Čokoladice so zelo nasitne in bogate z maščobami, zato je dovolj le košček ali dva na dan. V hladilniku jih lahko hranimo nekaj dni.

Pri tem receptu se lahko igramo z okusi in kombinacijami po želji. Za osnovo lahko uporabimo samo maslo, dodamo različno sadje ali druge mlete oreščke.