Pustni krofi

Sestavine
200 g rastlinske margarine
500 g moke
100 g sladkorja
strok vanilija ali vanilija v prahu
3 žličke koruznega škroba
ščepec soli
0,5 žličke limonine lupinice
400 g rastlinske maščobe
450 g marelične marmelade
250 ml Joya Almond Drink (mandljev napitek)
sladkor v prahu
Priprava
Raztopimo svež kvas v mandljevem napitku. V kozici počasi stopimo margarino in vmešamo raztopljeni kvas. Pustimo, da se zmes malo ohladi.
Medtem v posodi zmešamo moko, sladkor, koruzni škrob, ščepec soli, vanilijo in limonino lupinico. Počasi dodajamo zmes z raztopljenim kvasom in zgnetemo v testo.
Testo pokrijemo in pustimo počivati na toplem približno 60 minut.
Po počitku ga razvaljamo na cca. 2-3 cm debelo na pomokani površini. S srednje velikim kozarcem izrežemo majhne kroge in pustimo pokrite počivati še 20 minut.
Medtem v ponvi na zmernem ognju stopimo rastlinsko maščobo. Z marmelado napolnimo vrečko, v katero smo dali nastavek (uporabimo najdaljši in najtanjši nastavek).
Ko je maščoba dovolj segreta, kroge previdno položimo v ponev in jih pokrite ocvremo. Obrnemo po približno 3 minutah. Krofi morajo biti enakomerno pečeni in ne pretemni.
Končane pustne krofe poberemo iz ponve in odcedimo. Krofe previdno napolnimo z marmelado s pomočjo nastavka. Pazimo, da v krof ne iztisnemo preveč marmelade. Po želji še vroče potresemo s sladkorjem v prahu in jih med ohlajanjem rahlo nagnemo, da marmelada ne uhaja ven.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!
Napišite v komentarju svoje mnenje o receptu.
0 Comments