Glazirani medenjaki

Avtor: Philadelphia
Medenjaki so priljubljena praznična poslastica, pripravljena iz aromatičnega testa, ki združuje okuse medu, začimb in sladke glazure. S tradicionalno obliko in bogatim okusom so medenjaki nepogrešljiv del prazničnega vzdušja.
Čas priprave: 30 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 35 medenjakov

Sestavine

𝐓𝐞𝐬𝐭𝐨:
🌱 100 g medu
🌱 100 g rjavega sladkorja
🌱 80 g masla
🌱 1 jajce
🌱 350 g pšenične moke
🌱 1 čajna žlička sode bikarbone
🌱 2 žlici začimb za medenjake (mleti cimet, mleti klinčki, mleti ingver, strt ali mleti kardamom)
🌱 1 čajna žlička kakava

𝐆𝐥𝐚𝐳𝐮𝐫𝐚:
🌱 125 g kremnega sira Philadelphia Original
🌱 50 g masla
🌱 100 g sladkorja v prahu

Priprava

1. Sladkor segrevamo z maslom in medom na nizkem ognju, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Premešamo in odstavimo, da se ohladi.

2. V ločeni posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, začimbe, kakav in jajce. Dodamo ohlajeno maso s stopljenim sladkorjem in ponovno premešamo.

4. Zgneteno testo razvaljamo na deski, posuti z moko.

5. Z modelčki za piškote izrežemo medenjake in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

6. Pekač damo v pečico, ogreto na 170°C ter pečemo približno 15 minut.

7. Medenjake vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo.

8. Glazura: kremni sir Philadelphia zmešamo z mehkim maslom in sladkorjem v prahu. Postavimo v hladilnik za 15 minut.

9. Medenjake okrasimo z glazuro in počakamo, da se strdi. Shranimo jih v tesno
zaprti posodi.

Nasvet: Medenjake spečemo vnaprej, saj potrebujejo čas, da se zmehčajo.