Mini kolački (mafini) s čokoladno glazuro
Avtor: Philadelphia
Pripravite si skodelico najljubše tople pijače, se udobno namestite in se prepustite užitkom sočnih mafinov s čokolado, ki jih boste hitro pripravili.
Čas priprave: 45 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 6 kosov
Sestavine
🌱 175 g sira Philadelphia Milka
🌱 110 g moke
🌱 20 g kakava
🌱 150 g sladkorja
🌱 60 ml repičnega olja
🌱 60 ml mleka
🌱 1 veliko jajce
🌱 4 ml vanilijevega ekstrakta
🌱 40 ml vrele vode
🌱 4 g pecilnega praška
🌱 2 g soli
🌱 4 g masla
𝐆𝐥𝐚𝐳𝐮𝐫𝐚:
🌱 50 g masla
🌱 50 g mlečne čokolade
🌱 50 g grenke čokolade
🌱 110 g moke
🌱 20 g kakava
🌱 150 g sladkorja
🌱 60 ml repičnega olja
🌱 60 ml mleka
🌱 1 veliko jajce
🌱 4 ml vanilijevega ekstrakta
🌱 40 ml vrele vode
🌱 4 g pecilnega praška
🌱 2 g soli
🌱 4 g masla
𝐆𝐥𝐚𝐳𝐮𝐫𝐚:
🌱 50 g masla
🌱 50 g mlečne čokolade
🌱 50 g grenke čokolade
Priprava
1. Segrejemo pečico na 180°C.
2. V skledo stresemo suhe sestavine: moko, sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. V drugi skledi zmešamo sir Philadelphia Milka z jajcem, oljem, mlekom in vanilijevim ekstraktom.
3. Nato mokre sestavine vlijemo k suhim, prilijemo vrelo vodo in temeljito premešamo.
4. Modelčke za mafine premažemo z maslom. Testo vlijemo do polovice višine modelčkov. Pečemo 25-30 minut, dokler zobotrebec, zaboden v kolaček, ni le rahlo vlažen.
5. Med tem pripravimo glazuro. Nad vodno kopeljo stopimo maslo ter čokolade in dobro premešamo. Glazuro prelijemo čez mafine.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!