Marelični cmočki

Avtor: Joya
Marelice, nežno testo in mandljeve cimetove drobtine poskrbijo, da so ti veganski marelični cmoki neustavljivo dobri.
Čas priprave: 10 minut
Čakanje: 30 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Število oseb: 10 knedlov

Sestavine

✓ 300 ml organskega sojinega mleka Joya
✓ 50 g veganskega masla
✓ 2 žlici javorjevega sirupa
✓ 150 g moke
✓ 3 žlice jabolčne omake/čežane
✓ 10 marelic
✓ 50 g mletih mandljev
✓ 0,5 čajne žličke cimeta
✓ 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
✓ 50 g drobtin

Priprava

Marelice temeljito operemo in izkoščičimo.

V kozici zavremo javorjev sirup in maslo v sojinem mleku. Ko se maslo raztopi, odstavimo kozico s štedilnika in počasi vmešamo moko. Postopoma se bo oblikovalo gosto testo.

Testo ohladimo. Medtem ko se testo ohlaja, pristavimo velik lonec vodo (brez soli!), da zavre.

V ohlajeno testo previdno zamesimo jabolčno omako. Testo razdelimo na 10 delov in oblikujemo cmoke, z marelicami v sredici.

Cmoke damo v vrelo vodo in takoj zmanjšamo temperaturo. Kuhamo jih 8 do 10 minut.

Medtem pripravimo mandljevo-cimetovo zmes za drobtine. V ponvi stopimo nekaj masla. Nato dodamo drobtine, mandlje, cimet in vanilijev sladkor ter rahlo zapečemo.

Kuhane marelične cmoke odcedimo in povaljamo v mešanici z drobtinami.

𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: namesto marelic lahko uporabimo tudi drugo sadje, npr. slive.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!