Polnjen burger
Sestavine
🌱 4 Portobello gobe (veliki šampinjoni)
🌱 2 brioška burger žemlja
🌱 1/2 drobno nasekljana rdeča čebula, 1/2 narezana na rezine
🌱 1 str strok česna
🌱 celozrnata gorčica
🌱 nekaj listov solate
🌱 2 žlici oljčnega olja
🌱 1 čajna žlička sladke dimljene paprike
🌱 2 čajni žlički timijana, nasekljanega
🌱 30 g svežih drobtin
🌱 kisli kumarice
🌱 čips, za serviranje
Priprava
Gobam odstranimo peclje in peclje drobno nasekljamo. Položimo jih v ponev skupaj s sesekljano čebulo, strtim česnom in 1/2 žlico olja. Na nizkem ognju jih pražimo, dokler se ne zmehčajo. Nato dodamo sladko dimljeno papriko in timijan ter pražimo še eno minuto. Preložimo v skledo, dodamo drobtine, začinimo po okusu in dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180°C.
Velike šampinjone premažemo z olivnim oljem in jih prepražimo na obeh straneh, dokler ne postanejo zlato rjavi. Krušne drobtine enakomerno razporedimo po dveh gobah, preostali gobi položimo na vrh.
Gobe postavimo v pekač in pečemo 5 minut. Natro dodamo v pečico dodamo še burger žemlje in jih pečeme še 5 minut skupaj z gobami.
Dvojne gobe položimo med popečene žemlje skupaj z nekaj listi solate, narezano rdečo čebulo, celozrnato gorčico in dvema rezinama Violife rezin v vsak burger.
Postrežemo s kislimi kumaricami in čipsom.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!